Львів - місто мого натхнення. Мені тільки дайте привід - я одразу біжу купувати квитки. Вирішила порахувати, скільки разів я відвідувала його. Виявилось, що це наша дев'ята зустріч! Що ж робити, коли ти бачив майже кожну вуличку і смакував у всіх популярних закладах?

5 ранку - непоганий час для того, щоб прогулятися пішки від вокзалу до центра міста. Правда, Львів зустрів нас дощем. Але ж дощ - це іноді гарна прикмета :) І взагалі, хіба погода має значення, коли ти в улюбленому місті з коханою людиною у важливий для вас день?!

16 квітня - день початку наших з чоловіком стосунків. 13 років разом - ось що було приводом до подорожі! А 10 років тому саме у Львові на Високому Замку Саша зробив мені пропозицію. Хіба я могла відмовити?)) Логічно, що по приїзді нас одразу потягнуло на ключове місце нашого життя. Правда, по дорозі ми зайшли на каву в "Кумпель" - один з цілодобових закладів, який радо приймає ранніх туристів і загулявші компанії місцевих. Ще одним закладом, який працює не зачиняючись, є "Криївка". Не повірите, але за 9 моїх відвідувань Львова я там ні разу не була ;) 

На Високому замку о 7 ранку ні душі. Дивлячись на місто, що прокидається, ми пригадували наші емоції десятирічної давнини. Ось ми студенти... Замріяні і натхненні! І через хвильку ми вже батьки двох хлопчаків... Але все так само щасливі! Чи навіть більше!

Спустившись вниз ми почали шукати, де поснідати. По плану у нас був "Атляс" на площі Ринок. Але зустрів він нас зачиненими дверима, хоч і мав би вже працювати. Ми образились і пішли шукати, хто ж нас нагодує. 

І натрапили на справжню перлину - "Ресторацію Бачевських". Сніданок в оранжереї під щебетання канарейок і звуки піаніно... Ну, дуже атмосферне місце! Що може бути романтичніше? Шампанське, шикарний шведський стіл... І це все за 90 грн на особу. Наступного разу ми знову сюди завітаємо! Можливо, ввечері. Хочеться спробувати їхні основні страви.

Біля Ратуші ми натикнулись на прокат велосипедів. Зареєструватись і взяти їх в оренду можна одразу на місці за допомогою терміналу. Треба лише ввести свої дані (ім'я, адресу, телефон) і дані кредитки, з якої потім спишеться вартість прокату (50 грн за півгодини і 50 грн за кожну наступну годину). Все дуже просто і доступно!

Ще з минулого візиту до Львова у Саші залишилось бажання скуштувати шампанського з устрицями десь у центрі міста. І ми це здійснили в "Шампанерії X&X". Хороший заклад з класним обслуговуванням. Користуючись моментом, передаємо привіт офіціанту Василю =)

До речі, ми жодного разу не замовляли екскурсії по Львову. Тому пішли на прогулянку підземним містом разом з гідом. Усі, мабуть, проходять через це ще в перші свої візити до міста. Але краще пізно, ніж ніколи :)

Запланували собі на наступний раз екскурсію львівськими двориками. Думаю, буде дуже цікаво і атмосферно!

Тим, хто не дуже полюбляє групові екскурсії, я б порадила знайти когось з місцевих, хто б показав різні нетуристичні цікавості. 

Посміхнула відповідь гіда на запитання "А як це так кава під землею росте у Львові?" - "Це львівський феномен! Ніхто не може цього пояснити!" Жартівник ))

Перед поїздкою я довго шукала в інтернеті якісь місця, де можна смачно поїсти. Часто натрапляла на хороші коментарі щодо ресторану "Крива липа". Туди ми і відправились пообідати. На жаль, фото немає, тому що отямились вже тоді, коли залишили заклад, скуштувавши страви однієї з найкращих кухонь Львова.

"Tante Sofie". Повз ці вікна-двері спокійно пройти неможливо. Там постійна черга з бажаючих пофотографуватись. Столики у вікнах нам нагадали австрійські ресторанчики. Тому ми запланували тут вечерю перед від'їздом. На десерт, як-то кажуть.

Але десертик несподівано виявився не дуже солодким... Равлики та жаб'ячі лапки! Хто б міг подумати, що я зважусь їх скуштувати?!! І навіть підходячи до ресторану, я вірила в те, що в кращому випадку спробую одного равлика. Для галочки =) Але в результаті злопала їх півдюжини! І ще страшніше сказати, що мені сподобались жабки! 

До речі, в мережі я жодної згадки про цей ресторан не знаходила. Тому хочу впевнено його порадити вам! Інтер'єр перенесе вас у Францію, обслуговування на відмінно, а їжа і вино - смакота! "Tante Sophie" - must visit!

Такий собі "гастро-тур" у нас вийшов. Наступного разу буде ювілейна подорож. Впевнена, що місто мене здивує і допоможе у створенні незабутніх вражень! Адже Львів - це завжди безмежне задоволення!

Мені цікаво дізнатися, що найбільше любите у Львові ви? Чекаю на ваші відповіді в коментарях ;)